perjantai 22. elokuuta 2014

Ruokaretkellä Ammende Villassa

Olimme tuloiltana väsyneinä haluttomia perehtymään Pärnun ravintolavalikoimaan. Onneksi. Varasimme pöydän hotellistamme. Ravintola on arvioitu parhaaksi Pärnussa ja yhdeksi Viron huippuravintoloista. Silti yllätyimme. Usein käytetään ylisanoja. Olimme varautuneet pettymään ruokaan ja saamaan ison laskun. Ruoka ylitti odotukset ja laskukin oli kohtuullinen. Kuvat puhuvat puolestaan. Annokset olivat kauniita katsella. Ulkonäkö vaikuttaa paljon siihen miltä ruoka maistuu, mutta nämä annokset olivat todellista herkkua; hyvistä raaka-aineista, sopivasti maustettua niin, että raaka-aineen oma maku tuli esille. Kypsyysastekin oli erinomaisen hyvin kohdallaan.

Vesimelonikeitto alkuruokana

Kania alkupalana

Itse juuri leivottua leipää
Possun poskea pääruokana

Helmikanan rintaa pääruokana
Jälkiruokaa emme tilanneet.

Poimintoja aamiaispöydästä. Valikoimaan kuului tietenkin kylmä kuohuviini.







Seuraavana päivänä sadekuuro yllätti. Menimme lounaalle sadetta pakoon viereiseen rantahotelliin. Pidän mustekaloista, joita on liuta eri nimisiä, mutta nyt tuli yllätys. Irmakin erehtyi tilaamaan saman. Hän tuijotti omaa annostaan varmaan puolituntia ennenkuin luovutti. Kyllä sitkeän, paksun lonkeron pureskelu tuotti minullekin vaikeuksia. Tasoerot ravintoloissa näyttävät olevan suuria. Toisaalta hyvä ravintola ei välttämättä ole kohtuuttoman kallis.

Lonkero lautasella

Ruusu ei auttanut asiaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti