maanantai 25. elokuuta 2014

Ekesparre Boutique Hotel Kuressaare, Saaremaa, Estonia

Pari vuotta sitten autoilimme ensimmäisen kerran Viroon; silloin Saarenmaalle. Matkan varrella on lauttayhteys Muhun saareen. Sieltä vie pengeretty tie seuraavaan saareen ja Saarenmaan pääkaupunkiin, Kuressaareen. Virossa on paljon Baltian saksalaisten jäljiltä äskettäin kunnostettuja kartanoita. Poikkesimme Muhun saaressa Padasten kartanoon. Ympäristö oli vaikuttava hyvin hoidettuine puistoineen. Robottileikkurit huolehtivat nurmikoista.

Kuressaaressa majoitumme Jugend-tyyliseen hotelli Ekesparreen, joka on rakennettu samaan aikaan 1900-luvun alussa kuin edellä kuvailemani Ammende Villa Pärnussa. Nyt hotellina toimiva rakennus on samalla tavalla käynyt läpi useita käyttötarkoituksen muutoksia Viron 1900-luvun historian moninaisten vaiheiden aikana. Sen sijainti on erikoinen Kuressaaren mahtavan piispanlinnan uloimman vallihaudan sisäpuolella. Hotellin saapuessamme olimme ainoat vieraat. Täällä sesonki loppui syyskuun alussa kuin seinään. Syksyllä tulevat kalastusmatkailijat ja villisian metsästäjät, jotka tuskin majoittuvat Jugend huvilaan.

Hyvin modernisti pukeutunut hotellin johtaja käytti paljon aikaa seurusteluun kanssamme. Palvelu oli erinomaista. Rakennus on Ammende Villaa pienempi, ulkoisilta puitteiltaankin vaatimattomampi. Näin ollen avaria huonenäkymiä ja katseen kiinnittäviä yksityiskohtia on vähemmän kuin Ammendessa. Asiaskasarvioissa korkeat pistemäärät näyttävät olevan samaa luokkaa kummassakin aikakautensa edustajassa. Molemmat tarjoavat kiireettömän, kauniin ympäristön, ystävällisyyttä, pakomatkan arjen kiireistä ja ripauksen menneen maailman romantiikkaa.


Hotelli on vasemmalla piispanlinnaan johtava kävelytien varrella.

Hotellin vastaanotto


Näkymä portaikosta vastaanottoon


Ylimmän kerrooksen kirjasto

Näkymä naapurirakennukseen ja linnan muurille


Upea, myös hotellina toimiva Padasten kartano Muhun saarella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti