sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Hotel Ponte Sisto Roma

Roomassa tietysti hotelleja riittää. Monet ovat aika kaukana keskustasta. Jos haluaa saavuttaa kävelemällä vanhan Rooman keskeiset nähtävyydet ja nauttia vielä Trasteveren kaupunginosan viehättävistä ravintoloista, on Ponte Sisto hotelli oivallinen valinta. Olimme siellä viimeksi viisi vuotta sitten ja päätimme uudistaa tuttavuutemme. Jos mahdollista henkilökunta on vieläkin ammattitaitoisempaa ja ystävällisempää kuin muistimme. Kyllä meillä olisi oppimista siitä kuinka nämä asiat pitäisi hoitaa, jotta pärjäämme kilpailussa. Hotelli on erittäin siisti ja kodikas. Joulukoristelu toi sitä tunnelmaa, josta olimme tulleet nauttimaan. Rakennus sijaitsee via dei Pettinarilla, joka on hyvin kapea keskiaikainen kuja. Sadan metrin päässä on Tiberin yli Trastevereen johtava kävelysilta, Ponte Sisto, josta hotellikin on saanut nimensä. Aivan lähellä on Campo di Fiorin tori, kilometrin päässä Pantheon. Fontana di Treville on kaksi kilometria. Se on nyt rakennustelineiden peitossa. Patsaat murenevat. Roomassa korjataan yksityisin varoin muun muassa Colosseumia. Kun kaupunki ja osin koko maa on yhtä museota, eivät yhteiskunnan rahat riitä enää ylläpitämään vanhoja rakenteita. Hotellissa on kaunis sisäpiha, joka nyt aurinkoisen, lähes pakkassään vallitessa ei ollut tietenkään käytössä.

Fiumicino lentokentällä odottaa rankkasade,  joka onneksi loppui seuraavana päivänä. Aulassa tapaamme hotellin autonkuljettajan. Iäkäs, tyylikäs
herra muistuttaa pukeutumiseen pikemminkin italialaista kreiviä kuin kuljettajaa. Puolen tunnin automatka. Hotellin henkilökunta ja avulias kuljettaja siirtävät ripeästi tavaramme sateesta aulaan. Loma Roomassa voi alkaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti