maanantai 22. syyskuuta 2014

The Witt Istanbul Suite hotel - uutta turkkilaista designia


Keittiön pöydällä lojuu avoimena Glorian Koti. Suomessa tunnettu sisustuslehti. Viimeinen syksyni työelämässä on alkanut. Aiomme viipyä nyt Turkissa useita viikkoja. Katson uteliaana Istanbulissa olevaa hotellia kuvailevaa artikkelia. Kirjoittaja luokittelee sen yhdeksi maailman parhaista hotelleista perustaen mielipiteensä myös amerikkalaisen toimittajan artikkeliin.Ylisanoja? Menen nettiin katsomaan booking.comin sivuja; paljon koukuttavia kuvia. Mitäpä jos juhlistaisimme tätä matkaa tavallista enemmän. Onhan edessä suuri elämänmuutos. Vapaita huoneitakin näyttää olevan hieman alennettuun hintaan. Syksyllä usein sateisen Istanbulin suurin turistiryntäys on ohi. Tosin Istanbul ei tässä suhteessa ole Venetsia, jossa turistilaumat valtaavat sujuvasti koko kaupungin hankaloittaen paikallisten elämää. Toisaalta matkailijoiden rahat kelpaavat kaikkialla.

Istanbulissa lentokentän saapuvien matkustajien aulassa odottaa meitä sovitusti kohtelias nuorimies. Tämä netistä tilattavissa oleva palvelu takaa pieniä keltaisia takseja tilavamman auton, johon matkatavaratkin vaivattomasti mahtuvat, eikä taksa ylitä etukäteen sovittua.

Kujettajalle hotelli ei ollut tuttu. Näytin tulostamani kartan. Siitä huolimatta ajoimme pari kertaa melko huomaamattoman pienehkön, jyrkässä rinteessä sijaitsevan hotellin ohi. Kuljettaja kyseli paikallisilta. Lopulta pääsimme perille.

Witt Istanbul Suite osoittautui saman W-ketjun hallinnoimaksi hotelliksi, johon olimme majoittuneet aikanaan New Yorkissa vastapäätä kuuluisaa Waldorf Astoriaa. Silloin se oli suomalaisen matkatoimiston valinta Finnair-plus tarjouksena. Kaikkia mukana olleita suomalaisia se ei kuitenkaan miellyttänyt, vaikka tauluja ja veistoksia oli runsaasti elävöittämässä yleisiä tiloja ja pienehköjä huoneita.

Tämän turkkilaisen W-hotellin design oli annettu kokonaan Turkissa modernista suunnittelustaan tunnetun toimiston tehtäväksi. Kaikki kalusteet on tehty vain tätä hotellia varten. Suunnittelijat ovat noudattaneet ilmeisen vapaasti omia visioitaa ehkä joskus toimivuuden kustannuksella. Ainakin WC-pytty jäi tässä suhteessa mieleen. Olimme vähällä pudota aiottua syvemmälle.

Hotellin sijainti Tophanen kaupunginosassa kohti Bosporia viettävällä rinteellä on hyvä. Samalla alueella on modernin taiteen museo. Nuorista miehistä koostuva henkilökunta oli ammattinsa huippuja. Ystävällinen palvelu jää mieleen pitkäksi aikaa. Sateinen sää haittasi lomailuamme tässä kiehtovassa metropolissa. Alanyassa odotti lämpö ja auringonpaiste.


Tervetuloa


Aamiainen


Aamiainen nautitaan näissä pöydissä


Portaikko houkuttelee kävelemään


Myös hissipoika houkuttelee

...ja kiipeää puolestasi

Ihailemme sviittiämme ennenkuin avaamme matkalaukut

Tyylikäs minikeittiö jakaa tilanNäitä kalusteita ei löydy kaupasta

...eikä tätä sänkyä

Suihku


WC-istuimeen voi upota yllättävän syvälle.

Myös valaisimet on suunniteltu tätä hotellia varten.

Näkymä hotellista Galatan tornille ja Kultaisen sarven yli vanhaan kaupunkiin.
Vasemmalla on Bospori.

Ulos sateiseen kaupunkiin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti