keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Chef Pinar - Sea Starin keittiömestari. Turkish cooking in our Sea Star residence.

Laitan mielelläni ruokaa. Ravintoloista varsinkin Suomessa lähden usein pettyneenä. Alanyassakin tarjonta on eri ravintoloissa hyvin samanlaista. Kolme-neljä vuotta sitten keksivät laittaa Sea Stariimme allasbaarin. Ensimmäinen baarin pitäjä tarjosi lähinnä hampurilaisia yms. Nyt baarissa on rouva, joka on aivan huippukokki, entinen ravintoloitsija. Hän halusi laittaa meille yllätysaterian. Liitän tähän facebookiin kirjoittamani tekstin.

Pääsiäisateria. 
Taas kerran meidät yllätettiin Turkissa. Nyt kuuden ruokalajin illallisella. Näin hyvää emme ole saaneet: täytettyjä minipaprikoita, kevätkääryleitä vihannestäytteineen, vartaassa grillattu, hyvin maustettu ja kauniisti avattu merirapu, kuumassa pannussa kahta erilaista mustekalaa, sardiinifileitä vastakkain ympyrän muotoon aseteltuna, keskellä lautasta salaatteja ja pieniä uusia periunoita, jäätelöinen jälkiruoka. Kaikki kauniisti aseteltuna ja hyvin maustettuna. Kukkia, valkoinen pöytäliina, taustalla laskeva aurinko ja altaan sini. Harmi että kamera ei ollut mukana. 

Vappuillallinen Anna-Liisan ja Rikun kanssa. Lopuksi paljastuikin, että olimme heidän vierainaan; Anna-Liisan syntymäpäivillä. Mielikalaamme meriahventa (levrek) Pinar ei ollut saanut. Tilalla oli valkoturskaa. Kuvat puhukoot puolestaan.


Alkupalat (appetizers, meze)




Leppäkerttu  (ladybird)
Mustekalaa pannussa 
Valkoturskaa 
Jälkiruoka 
We appreciate your skills and love your food Pinar
Thanks go also to Anna-Liisa and Riku, our Sea Star friends

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti